Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Een aanbetaling doen voor uw dakkapel

Hoewel het bij de meeste dakkapelspecialisten niet gebruikelijk is, kan het toch voorkomen dat er om een aanbetaling gevraagd wordt voor uw dakkapel. De hoogte van de aanbetaling verschilt per bedrijf, maar mag volgens de wet maximaal 50% van het totaalbedrag zijn. Maar wat gebeurt er met uw aanbetaling als het bedrijf ineens failliet gaat?
 

Aanbetaling veilig stellen bij het NWA


Als u zeker wilt weten dat u uw aanbetaling niet kwijt raakt in een onverwachte situatie, dan heeft u de mogelijkheid om u aan te sluiten bij de Stichting Nationaal Waarborgfonds Aanbetalingen (NWA). Deze stichting beschermt u als consument bij het doen van aanbetalingen d.m.v. een Nationale Aanbetaling Garantie.

Als u besluit te kiezen voor de Nationale Aanbetaling Garantie, dan maakt u het bedrag niet over naar de dakkapelspecialist maar naar de stichting. Het NWA houdt de aanbetaling dan voor u in beheer en maakt deze pas over naar het bedrijf als het werk volgens de gemaakte afspraken voltooid is. Mocht het bedrijf failliet gaan, dan krijgt u de volledige aanbetaling terug.

Wilt u gebruik maken van de Nationale Aanbetaling Garantie? Dan moet het bedrijf wel zijn medewerking verlenen en zich aansluiten bij het NWA. Informeer hier naar bij het bedrijf wanneer u afspraken maakt over de aanbetaling.

Handige tips bij aanbetalen

  • Lees altijd goed de voorwaarden van uw offerte door om te weten wat uw rechten zijn bij een faillissement en wat er met uw aanbetaling gebeurt.
  • Vindt u dat het bedrijf een te hoge aanbetaling vraagt? Dan is het ook mogelijk om te onderhandelen over een lager percentage.
  • Wilt u liever geen aanbetaling doen? Zoek dan gerust verder naar een bedrijf dat hier niet om vraagt. Er zijn genoeg dakkapelspecialisten waarbij een aanbetaling niet nodig is.