Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Garantie op uw dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel is een flinke investering waar u voor lange tijd van hoopt te kunnen profiteren. Maar wat als u na een paar jaar ineens schade of andere gebreken ontdekt aan de dakkapel? Een garantieregeling kan in zulke situaties uitkomst bieden.

Wat houdt een garantie in?


Als een dakkapelspecialist u garantie biedt op de dakkapel, dan staat hij in voor de kwaliteit van het geleverde werk. Mocht het dus zo zijn dat de dakkapel binnen een bepaalde periode gebreken vertoont, dan kunt u terugvallen op de garantie en het bedrijf kosteloos inschakelen voor het herstellen hiervan. Uiteraard geldt hierbij wel een bepaalde garantietermijn, die voor dakkapellen meestal tien tot vijftien jaar bedraagt. Indien er na deze termijn nog ontbreken ontstaan, dan kunt u geen aanspraak meer maken op de garantieregeling.

Wat valt er onder een garantie?


Onder een garantie kunnen verschillende gebreken aan uw dakkapel vallen, zoals schade en lekkage. Om erachter te komen wat er precies onder de garantieregeling valt, kunt u het beste contact opnemen met het bedrijf dat de dakkapel bij u geplaatst heeft. U kunt bijvoorbeeld om de algemene voorwaarden vragen, waarin vaak vermeld staat in welke gevallen u aanspraak kunt maken op de garantieregeling.

Waar moet u op letten bij een garantiecertificaat?


Soms geldt de factuur als garantiebewijs, maar meestal krijgt u een apart garantiecertificaat. Als u dit certificaat ontvangt, kunt u enkele zaken nalopen om te controleren of alles duidelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:
  • Welke gebreken vallen er onder de garantie?
  • Op welke onderdelen krijgt u garantie (denk aan materiaal, dakconstructie, timmerwerk en glas) en wat is de garantietermijn per onderdeel?
  • Welk onderhoud is er van uw kant nodig om gebreken te voorkomen en aanspraak te kunnen maken op de garantieregeling?
  • Is het garantiecertificaat overdraagbaar, mocht u gaan verhuizen?

De garantietermijn voor dakkapellen bedraagt meestal tien tot vijftien jaar, met ingang vanaf het moment dat de dakkapel is geplaatst en betaald. Voor de losse onderdelen gelden vaak verschillende garantieperiodes. Zo krijgt u op accessoires zoals zonwering, raamhorren en ventilatieroosters meestal maar één jaar garantie en op hang- en sluitwerk twee tot vijf jaar garantie.

Handige tips van WelkeDakkapel.nl


  • Heeft u een gebrek aan uw dakkapel ontdekt? Ga er dan niet zelf mee aan de slag, maar meld de schade zo snel mogelijk bij het bedrijf dat de dakkapel heeft geplaatst. De garantie vervalt namelijk zodra u zonder overleg zelf werkzaamheden uitvoert aan de dakkapel.
  • Let er dus ook op dat de herstelwerkzaamheden altijd door het bedrijf worden uitgevoerd dat de dakkapel heeft geplaatst en niet door een ander onderhoudsbedrijf.
  • Als u de schade na twee maanden nog niet hebt gemeld, kan het recht op garantie vervallen.
  • U moet ook kunnen aantonen dat u de dakkapel goed heeft onderhouden volgens de voorschriften die u heeft meegekregen van het bedrijf.