Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Keurmerken voor uw dakkapel(-specialist)

Voor dakkapelspecialisten bestaan er verschillende keurmerken om de kwaliteit van het geleverde werk te waarborgen. Zo zijn er bijvoorbeeld keurmerken die zich specifiek richten op het materiaal, de producten of de bedrijven die dakkapellen plaatsen. Wij zetten de zes belangrijkste keurmerken voor u op een rij!

FSC en VKG: voor de kwaliteit van het materiaal


Of u nu kiest voor een dakkapel van hout of van kunststof: voor beide materialen bestaan keurmerken. Zo kunt u bij een houten dakkapel vragen om hout van het milieuvriendelijke keurmerk Forest Stewardship Council (FSC), dat uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is.

Neemt u een kunststof dakkapel? Dan kunt u op zoek gaan naar een dakkapelspecialist die bij de Vereniging Kunststof Gevelindustrie (VKG) is aangesloten. Dit is de branchevereniging en tevens een keurmerk voor leveranciers van kunststof kozijnen. Met dit keurmerk kunt u onder meer profiteren van een geschillenregeling en een veilig gestelde aanbetaling. Ook ontvangt u tien jaar garantie op de kunststof kozijnen.

KOMO: voor de kwaliteit van producten en processen


Als uw dakkapel het keurmerk KOMO draagt, dan houdt dat in dat uw dakkapel voldoet aan alle kwaliteitseisen van Bouwbesluit. KOMO staat namelijk garant voor de kwaliteit van zowel producten als processen, die aan strenge eisen moeten voldoen om het keurmerk te kunnen krijgen. KOMO kan zowel voor zowel houten als kunststof dakkapellen gelden.

Bouwgarant en DKK: voor de kwaliteit van uw dakkapelspecialist


Ook voor uw dakkapelspecialist bestaan er twee keurmerken: Bouwgarant en Dakkapelkeurmerk (DKK). Bouwgarant is het grootste keurmerk in de bouw en toetst alle aangesloten bedrijven regelmatig op o.a. vakmanschap, kwaliteit en service. Ook biedt dit keurmerk een geschillencommissie.

Het Dakkapelkeurmerk is in het bijzonder gericht op leveranciers en fabrikanten van dakkapellen. Het grote voordeel van dit keurmerk is dat er een waarborgfonds voor consumenten is, waarmee u er bij een faillissement van verzekerd bent dat uw dakkapel alsnog wordt geplaatst volgens de gemaakte afspraken.

Dakmerk: voor de kwaliteit van uw dak


Dakmerk is een keurmerk op bouwtechnisch vlak, gericht op dakbedekkingsbedrijven. Dit keurmerk stelt verschillende kwaliteitseisen aan aangesloten bedrijven en biedt daarnaast een tien jarige garantie op je dak bij lekkage.