Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Kosten

Voordat u een dakkapelspecialist inschakelt, is het natuurlijk prettig om alvast een kosteninschatting te kunnen maken. De exacte kosten verschillen echter per bedrijf en hangen van allerlei factoren af, zoals de afmetingen, het materiaal en een eventuele vergunning.

Dakkapel van hout of kunststof


Een standaard dakkapel is 150 centimeter hoog en 250 centimeter breed. Een houten dakkapel van dit formaat met een plat dak is de goedkoopste keuze en is vanaf ca. €2800 verkrijgbaar. Een kunststof dakkapel in dezelfde uitvoering is verkrijgbaar vanaf ongeveer €3400. Deze prijzen zijn inclusief BTW en montagekosten. Voor een schuin dak en grotere afmetingen komen de kosten uiteraard hoger te liggen.

Nokverhoging


De kosten voor een nokverhoging hangen er onder meer vanaf of u voor een eenzijdige of tweezijde verhoging kiest. Een eenzijdige nokverhoging van vijf meter breed is vanaf ongeveer €7000 verkrijgbaar en een tweezijde verhoging met dezelfde afmetingen vanaf ca. €12.000 (incl. BTW en montage).

Vergunning


Als u een dakkapel laat plaatsen kan een vergunning nodig zijn. Er is geen landelijk tarief voor deze vergunning, dus de prijs verschilt per gemeente. U kunt ervan uitgaan dat de kosten ongeveer €200 tot €700 bedragen, maar voor het precieze bedrag kunt u het beste contact opnemen met uw eigen gemeente.

Extra opties


U kunt voor verschillende extra opties kiezen bij een dakkapel. Zo kost een ventilatierooster €60 tot €80, een insectenhor €75 tot €100 en een doorsnee rolluik of screen €400 tot €600.

Tips om kosten te besparen

  • Informeer bij uw buren of zij ook een dakkapel willen plaatsen. Als u dit samen door hetzelfde bedrijf laat uitvoeren, krijgt u namelijk flinke korting.
  • Het is mogelijk om uw verhoogde nok casco te laten opleveren. De dakkapelspecialist verzorgt dan alleen de constructie en de buitenkant, maar u kunt zelf de binnenkant afwerken en dat scheelt in de kosten.
  • Onderhandel gerust over de prijs en geef aan dat u meerdere offertes hebt aangevraagd. Zo kunt u wel 10% van de prijs afkrijgen!