Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Plat dak

Als u een dakkapel laat plaatsen, heeft u onder meer de keuze uit een plat dak. Maar waarin verschilt een plat dak van een dakkapel met een schuin dak of verhoogde nok? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij.

Relatief lage prijs


Een dakkapel met een plat dak is het meest populair onder Nederlanders. Waarom dat zo is? Het valt waarschijnlijk te verklaren door de prijs: deze dakkapel is namelijk een stuk goedkoper dan een dakkapel met schuin dak of verhoogde nok. Dit komt doordat er minder aan uw dak veranderd hoeft te worden dan wanneer u bijvoorbeeld voor een schuin dak zou kiezen.

Snelle plaatsing


Een ander voordeel van een dakkapel met plat dak is dat het meestal binnen één dag al geplaatst kan worden, terwijl de andere soorten dakkapellen meer tijd vergen. De reden hiervoor is dat het een standaard model dakkapel is, waar weinig aanpassingen van de dakconstructie voor nodig zijn.

Het nadeel van een plat dak


Hoewel een plat dak zeer aantrekkelijk is door de prijs en snelle plaatsing, heeft dit type dakkapel één groot nadeel: op het platte dak blijven al gauw bladeren en andere rommel liggen, waardoor u het regelmatig zult moeten schoonmaken.