Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Schuin dak

Als u een dakkapel laat plaatsen, kunt u onder meer kiezen voor een schuin dak.  Maar waarin verschilt een schuin dak van een dakkapel met een plat dak of verhoogde nok? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij.

Esthetische waarde


De meeste mensen die voor een schuin dak kiezen, doen dat omdat het mooier aansluit bij hun woning. Met een schuin dak is er immers een vloeiende overgang van het dak naar de dakkapel, in tegenstelling tot een plat dak.

Minder onderhoud nodig


Het grote voordeel van een dakkapel met een schuin dak is dat het minder onderhoud nodig heeft dan bijvoorbeeld een plat dak. Regenwater stroomt namelijk vanzelf van het dak af en ook bladeren blijven niet liggen, zoals bij een plat dak wel het geval is. Hierdoor is er dus minder kans op bijvoorbeeld verstopte afvoeren. Dit type dakkapel heeft dan ook een langere levensduur.

Relatief duur


Het nadeel van een schuin dak is dat de kosten minimaal enkele honderden euro’s hoger liggen dan bij een plat dak. De reden hiervoor is er meer aanpassingen nodig zijn aan de dakconstructie, omdat de bovenrand van de dakkapel een stuk hoger ligt.