Vergelijk & vind vakmannen!

Welke dakkapel

Onze zoektips

Informatie

Materiaal
Vergunning

Soorten dakkapellen

Plat dak
Schuin dak
Verhoogde nok

Dakkapel kiezen

Kosten
Offertes
Garantie
Aanbetalen
Keurmerken

Verhoogde nok

Bent u van plan om een dakkapel te laten plaatsen? Dan kunt u onder meer kiezen voor een verhoogde nok om maximale ruimtewinst te behalen. Maar waarin verschilt een dakkapel met een verhoogde nok van eentje met een plat of schuin dak? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij.

Creëert meer ruimte en licht


Heeft u een lage zolder? Dan is een verhoogde nok een uitstekende oplossing om een ‘extra’ verdieping te creëren. Hiermee wordt het dak van uw zolder als het ware opgetild, waardoor uw lage zolder over de hele lengte wordt verhoogd. Daardoor wordt de staruimte hoger en komt er veel meer licht naar binnen.

Er zijn twee soorten nokverhogingen: een eenzijdige en tweezijdige verhoging. Bij een eenzijdige nokverhoging wordt het dakvlak slechts aan één kant verhoogd, terwijl het bij een tweezijdige verhoging om het gehele dak gaat.

Hogere waarde van uw woning


Een ander voordeel van een dakkapel met verhoogde nok is dat het voor een waardevermeerdering van uw woning zorgt. Het beloopbare vloeroppervlak wordt namelijk een stuk groter en daardoor stijgt uw huis al snel in waarde. Het is dan ook een investering die zich op de lange termijn zeker loont.

Relatief duur


Het nadeel van een verhoogde nok is dat er een flinke verbouwing voor nodig is. Er moet immers veel meer aangepast worden aan uw dakconstructie dan bij een platte of schuine dakkapel. Daardoor liggen de kosten voor een verhoogde nok een stuk hoger dan bij de andere twee soorten dakkapellen en is er meer tijd nodig voor de plaatsing.